Category Archives: värld

FUCK SL

Imorse tänkte jag variera mig lite och ta bussen till skolan. 153:an går från aspudden till Marievik och enligt Sl:s hemsida skulle den gå var tioende minut. Jo tjena!
När jag stått och frusit häcken av mig i en kvart och käkat min underbara frukost levererad av karamellkungen så kommer äntligen bussen.
Gud vad skönt tänkte jag och stoppade ner godispåsen i väskan och tog fram mitt älskade SL-kort.
Nä men tro inte att bussen var fullproppad och inte ens världens minsta lilla pyssling skulle fått plats där bland folkmassan som stod som packade sillar där inne.

Att folk ens tänker tanken på att klaga på folk som tar bilen till arbetet när lokaltrafiken fungerar så otroligt dåligt. Om trafiken ska minska i innerstan så måste vi först ha ett fungerande lokaltrafik.
Så efter ytterligare tio minuter dök ännu en buss upp som jag som tur nog fick plats på.

Ja så vad inträffade, även fast jag var ute en halvtimme innan jag började skolan så kom jag fem minuter försent.

Snart tänker jag kräva att SL betalar mitt studiebidrag om jag sak komma försent varje dag och får för mycket frånvaro. SL borde skämmas!

sugen på dessa!!!

Gillar dessa!!
Vill ha,…
Hittade dem på net a porters rea…
gillar färgen. det finns bara ett problem…jag har MASSOR av loafers & platta skor därhemma. Hm. Typiskt.
UPDATE: jaha, de är ändå slut i min storlek.
Lite synd men då var iaf det problemet ur världen!

Att vakna till en tyst värld

I morse vaknade jag redan klockan 07 av mig själv, precis som att kroppen kände att det var måndagmorgon vilket det inte var. Jag hade hoppats på att vakna tidigt, men ville inte sätta något alarm till så här sista helgdagen innan verkligheten kommer ikapp med många tidiga morgnar. När man vaknar av sig självt däremot tycker jag det är oerhört lyxigt att vakna väldigt tidigt till en helt “tyst värld”. Det känns som att tiden inte existerar eller är bara ens egna värdefulla skatt, som man kan besluta över helt hur man vill oavsett vad som står på tur senare under dagen.

Jag tog en lång dusch, målade naglarna, läste bok och gjorde i ordning frukost i lugn och ro. Nu när jag har fått min alldeles egna morgonstund är jag faktiskt redo för att sätta igång lite plugg. Senare bjuder dagen på massa härlig träning för då blir det Squashträning och fikadejt och ännu mer träning lite senare när bästa väninnan har gått med på att testa en cykelklass för första gången.

Dagen frukost blev fil med Pauluns Musli med äpple & kanel, aprikoser och mandel, kokt ägg samt ett par knäckemackor med avokado vid sidan av, och så givetvis en stor kopp med Chaité

chai latte